Faciliteiten voor het paard

Faciliteiten voor het paard 

Op locatie van paard & ruiter instructieweken zijn er diverse faciliteiten aanwezig voor het paard:

Stallen
Tijdens je deelname aan de Paard & Ruiter Instructieweken wordt je paard voorzien van een mooie ruime box. Op onze accommodatie beschikken we over ruim 70 stallen. Deze stallen zijn 3×3 meter en zijn voorzien van een dikke laag stro.

Wil je liever vlas? Dit is verkrijgbaar voor € 9,- per zak. Het is ook mogelijk om zelf bodembedekking mee te nemen. (Geef dit wel aan op je inschrijfformulier)

Brok en ruwvoer
Tijdens je deelname is het mogelijk om van ons ruwvoer en krachtvoer gebruik te maken. Bij ons op het bedrijf hebben wij als ruwvoer zowel voordroogkuil als hooi. Het krachtvoer is Basisbrok van Van Benthem Diervoeders (VB 5 Basis).

Binnen en buitenrijbanen
Op onze accommodatie beschikken wij maar liefst over vier rijbanen. Twee grote buitenrijbanen van 30×70 meter en 40×80 meter. En twee binnenrijbanen van 20×60 meter en 20×40 meter. Alle rijbanen beschikken over een luxe bodem met Polyvlokken.

Wasplaatsen
Onze locatie heeft meerdere poets- en wasplaatsen. Deze beschikken over zowel warm als koud water. Per wasplaats is er plek voor twee paarden.

Paddocks
Je paard of pony overdag naar buiten? Dat kan! Op onze accommodatie beschikken we over meerdere paddocks. Hier kunnen paarden dagelijks, zowel in groepsverband als individueel, naar buiten.

Tijdens de instructieweek wordt er gebruik gemaakt van een paddock planning, zo kan elk paard een dagdeel naar buiten. Wil je je paard liever de hele dag buiten? Je kan er voor kiezen om je paard 24/7 buiten te zetten, dit graag vooraf ook aangeven op het inschrijfformulier.

Aan het bos
Onze accommodatie grens direct aan het bosgebied De Woldberg, dat aansluitend overgaat in natuurgebied De Eese. Kortom zeer geschikt voor heerlijke buitenritten of om met je paard na een training uit te stappen. Het bos beschikt over speciale men- en ruiterroutes, variërend van 4,5 tot 18 kilometer. Zo kun je samen met uw paard optimaal genieten van de heerlijke natuur! Hier kun je de ruiter- en menroutes zien.

Bereikbaarheid
Onze accommodatie ligt aan de afrit Steenwijk van de snelweg A32 en op een kleine 2 kilometer vanaf station Steenwijk. Dus zeer goed bereikbaar. U kunt ons vinden op: Onderduikersweg 2A 8346 KP De Bult, Steenwijk