Paard & Ruiter Instructieweken

Instructieweken

Wil jij je ruitertechnieken naar een hoger niveau tillen? Geef je dan op voor de Paard & Ruiter Instructieweken!

Aanvang
De instructieweken starten op maandagmorgen en eindigen op vrijdagmiddag. Op maandagmorgen staat ons enthousiaste team klaar om jou en je paard te verwelkomen. Je krijgt een mooie ruime box voor je paard toegewezen en kunt rustig al je spullen uitpakken. Vervolgens kun je met iedereen kennis maken en wordt de kamerindeling bekend gemaakt.

Groepsindeling
Na een heerlijke lunch begint het eerste middagprogramma met instructie. Onze ervaren instructeurs zullen dan kennis met je maken. De instructie zal in kleine groepen (max. 3 personen) van hetzelfde niveau worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Door de kleine groepen en de individuele aandacht zul je in deze week super veel leren! Tijdens de instructieweek volg je samen met deze groep dagelijks intensieve trainingen. Op basis van de door jou aangegeven interesses kun je zowel dressuur-, spring en crossinstructie volgen. In een trainingsweek krijg je minimaal zes keer instructie en maak je twee buitenritten.

Wil je meer weten over onze instructie? Klik dan hier!

Cross
Op de donderdagochtend kan ervoor worden gekozen om deel te nemen aan de cross les. Tijdens deze les krijg je instructie van onze internationale cross amazone Sophie Postma. Wel zijn er voor de cross net als bij een officiële wedstrijd een aantal eisen. Zo is bij de cross een bodyprotector verplicht en moet je haar in een knot of onder je cap, dit voor alle veiligheid.
De cross is op een grasveld, dus mocht je paard op ijzers staan adviseren wij om je paard tijdens de cross te voorzien van proppen, zo voorkom je uitglijden.

*Deelname aan de crosstraining is alleen voor deelnemers met een eigen paard of pony.

2023 Instructieweek 34 886
2023 Instructieweek 34 316
2022 Instructieweek 28 50
2021 Instructieweek 32 20210811 653
2023 Instructieweek 31 370
2023 Instructieweek 26 661
2023 Instructieweek 18 612
2021 Instructieweek 30 20210729 151

Workshops
Wat deze instructieweken uniek maakt is het actieve en informatieve programma. In elke week zorgen we voor een interessante en leerzame workshop of lezing. De workshop van Myrthe gaat over houding en zit, gedurende deze workshop maken we gebruik van Ties de Fries, onze Horse Simulator. De andere workshop wordt gegeven door Yorinca en gaat over het paard binnenste buiten. Met behulp van speciale (water)verf ga je aan de slag en schilder je de verschillende onderdelen op je paard. Je tekent de botten, de spieren en/ of het darmstelsel en maakt hiermee de anatomie van je paard letterlijk zichtbaar.

Buitenritten
Tijdens de instructieweek is er ook veel ruimte voor ontspanning en plezier. Zo gaan we in meerdere groepjes (of zelfstandig) op buitenrit en kun je heerlijk uitstappen in het naastgelegen bos. Door de prachtige bossen in het mooie natuur- en bosgebied De Eese. Krijg je niet genoeg van deze mooie omgeving? In overleg is het mogelijk om meerdere buitenritten te maken.

Shoppen bij Epplejeck Horse & Rider Superstore Zwolle
Ook gaan we tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken shoppen bij Epplejeck in Zwolle. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer die zich opgeeft voor een Paard & Ruiter Instructieweek een cadeaubon!  www.ej.nl

Heb je geen eigen paard of pony maar wil je toch meedoen met de paard en ruiter instructieweek, wij hebben PMO-paarden/pony's te beschikking! klik hier