Interview Martin Sterk

Op bezoek bij… Martin Sterk!

Martin Sterk is een springruiter die al op jonge leeftijd zijn eigen trainings- en africhtingstal heeft gestart. Op Sterk Sporthorses houden Martin en zijn team zich bezig met het zadelmak maken en trainen van jonge springpaarden naar het hoogste niveau.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Martin Sterk, ik ben 24 jaar en woonachtig in De Hoeve. Thuis heb ik een trainings- en africhtingstal genaamd Sterk Sporthorses. Hier richten we ons op het zadelmak maken en trainen van jonge springpaarden naar het hoogste niveau.

Buiten de dagelijkse training van onze paarden geef ik veel les aan wedstrijdruiters en bij verenigingen. Ik ben een gediplomeerd ORUN Instructeur Wedstrijdsport en heb zelf ervaring t/m 1.45m springen en Z2 dressuur.

.

.

Hoeveel paarden train je op het moment?
Op dit moment rijd ik met mijn paard Z2 dressuur. Daarnaast doe ik sinds kort mee aan het project eigenaar zoekt ruiter waarvoor ik verschillende paarden (verder) op ga leiden en uit ga brengen in de wedstrijdsport.

Wat vind je belangrijk tijdens de training?
Bewustwording vind ik een heel belangrijk onderdeel van paardrijden. Zodra je je bewust bent van je inwerking op het paard kun je veel gerichter gaan trainen.

Wat vind je belangrijk tijdens het les geven?
Inmiddels hou ik me alweer meer dan 10 jaar bezig met het geven van paardrijlessen. In mijn lessen staat plezier en vertrouwen voorop! Mijn doel is om vanuit je gevoel op een consequente en eerlijke manier het beste in jou en je paard naar boven halen.

Wat wil je graag nog bereiken in de paardensport?
Zelf vind ik het erg leuk om paarden op te leiden en mezelf steeds te blijven ontwikkelen dit hoop ik dan ook nog een lange tijd te mogen doen.

Hoe bereid je je voor op wedstrijden?
Ieder paard is verschillend, dit is dan ook voor elk paard weer anders. Ik zorg ervoor dat ik goed voorbereid ben en dat alle onderdelen thuis goed bevestigd zijn zodat ik weet hoe ik de proeven moet rijden. Daarnaast werk ik aan de ontspanning, zodat we in de ring goed kunnen presteren.

Heb je nog tips voor iedereen die iets wil bereiken in de sport?
Geniet van de sport en train met een consequente en eerlijke manier met je paard.

Waarom zouden mensen mee moeten doen aan de Paard & Ruiter Instructieweken?
Wat ik zo leuk vind aan de instructieweken is het enthousiasme en fanatisme van de deelnemers. Ze doen natuurlijk niet voor niks mee aan deze week en zijn erg leergierig. Waardoor je in korte tijd veel resultaat kunt boeken.

Menu