Interview Myrte van Opzeeland

Op bezoek bij… Myrte van Opzeeland!

Myrte van Opzeeland, is in 2018 begonnen met het lesgeven tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken. Myrte is actief in de dressuursport en geeft al meerdere jaren met plezier les. Dit zal ze ook dit jaar doen tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken, maar wie is Myrte van Opzeeland? Lees snel verder om Myrte beter te leren kennen!

Even voorstellen.
Mijn naam Myrte van Opzeeland (1985). In 2006 ben ik afgestudeerd aan de opleiding paardensport in Deurne en heb ik het instructeursdiploma KNHS ORUN niveau 4 wedstrijdsport allround behaald. Tevens ben ik gediplomeerd ruitervitaalcoach. Daarnaast houd ik mij voornamelijk bezig met lesgeven. Ik geef zowel spring- als dressuurlessen aan beginnende ponyruiters tot ambitieuze wedstrijdruiters. Deze lessen verzorg ik voor maneges, rijverenigingen en particulieren. Ook geef ik regelmatig praktijklessen voor PMO.

Wat vind je belangrijk tijdens een training?
Ik hecht veel waarde aan een goede basis. Dit houdt voor mij in dat er gehoorzaamheid aan de hulpen is en dat het paard op een voorwaartse wijze wordt gereden, daarbij moet het paard rechtgericht zijn met een ontspannen aanleuning.

 

Wat vind je belangrijk tijdens het lesgeven?
Ook bij het lesgeven begint het bij het bevestigen van een goede basis. Daarnaast geef ik graag een stukje bewustwording mee, waarom geef je bepaalde hulpen en wat is het effect daarop? Belangrijk is dat elk les op de ruiter en het paard is afgestemd zodat zij zich op de beste manier kunnen ontwikkelen.

Hoe bereid je je voor op wedstrijden?
Het gevraagde niveau van de dressuur of spring wedstrijd moet tijdens de trainingen thuis al goed bevestigd zijn. Als je je paard thuis niet voldoende voor elkaar hebt, kun je natuurlijk niet verwachten dat het op wedstrijd opeens wél goed gaat. Door tijdens de wedstrijd op het voorterrein dezelfde trainingsopbouw aan te houden als thuis, is het duidelijk voor je paard wat er van hem verwacht wordt.

Wat wil je nog graag bereiken in de paardensport?
Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van de paardensport, zowel als amazone als instructrice. Men is nooit uitgeleerd dus ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en mijn kennis en passie voor de paardensport overdragen aan anderen.

Heb je nog tips voor iedereen die iets wil bereiken in de sport?
Discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen om iets te bereiken. Het is hard werken, doorzetten, leren en investeren maar ook vooral genieten van wat je doet!

Waarom zouden mensen mee moeten doen aan de Paard & Ruiter Instructieweken?
Het is erg leuk om met een fijne groep mensen samen te werken aan je kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn er nog vele activiteiten waarbij alle ruimte is voor ontspanning en plezier. Kortom, een erg leerzame en gezellige week!

Menu