Paard of pony huren

Deelnemen aan een instructieweek, maar niet in het bezit van een eigen paard?

Geen nood! Bij de Paard & Ruiter Instructieweken bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan een instructieweek of weekend met een paard van ons! We beschikken over een aantal paarden en pony's met verschillende karaktereigenschappen voor zowel dressuur als springen. Om een goede match te vinden, zal er tijdens de eerste lesdag gekeken worden naar welk paard of pony het beste bij jou past.

Het deelnemen met een paard of pony van ons is tijdens Instructieweken en Instructieweekenden mogelijk. Per week/weekend is er beperkt aantal plaatsen voor deelnemers die een paard of pony bij ons willen huren. Wil je een paard of pony van ons huren tijdens je Instructieweek/weekend? Geef dit aan op je inschrijfformulier!

Tijdens een Instructieweek/weekend hoef je je PMO paard niet te voeren, buiten te zetten of de stal uit te mesten dit wordt door ons zelf gedaan. Het is toegestaan om tijdens een week of weekend eigen dekjes, peesbeschermers etc. te gebruiken, mits ze van te voren schoongemaakt of gewassen zijn.

*Er mag niet worden gecrost met PMO paarden

Belasting en belastbaarheid

Belasting en belastbaarheid is individueel per paard en moment verschillend. De combinatie van verschillende factoren bepaalt de maximale belasting en belastbaarheid. Dit kan per paard verschillen per type en intensiteit van de training (springles, bosrit, dagtocht, dressuurles etc.), harnachement en de eigenschappen van de ruiter (gewicht, lengte, niveau, rijervaring etc.). Wij hanteren een gewichtslimiet van 90KG.