Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de meest gestelde vragen voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons via het contactformulier.

 

Voor welke leeftijden zijn de Paard & Ruiter instructieweken geschikt?

Onze Paard & Ruiter Instructieweken zijn geschikt voor alle ruiters met een minimumleeftijd van 12 jaar. We kennen eigenlijk geen max. in leeftijd. De gemiddelde leeftijd van onze deelnemers ligt rond de 30 jaar.

Voor welk niveau zijn de instructieweken?

De instructieweken zijn voor iedereen die kan stappen, draven en galopperen, door ons ruime aanbod aan instructie en het indelen van lessen op niveau zijn de instructieweken geschikt voor iedereen! Of je nu veel wedstrijden rijd of voornamelijk recreatief, zolang je jezelf maar wilt verbeteren!

Ik heb vorig jaar deelgenomen aan jullie instructieweken, is het leuk om nog een keer mee te doen of is het programma weer hetzelfde?

Het programma blijft vergelijkbaar met de voorgaande jaren, maar er zijn zeker verschillen. Zo zorgen wij ervoor dat de activiteiten en workshops verschillend zijn van de voorgaande jaren. De onderwerpen van deze workshops worden zo snel mogelijk bekendgemaakt!

Wat zijn de kosten van de Instructieweek en wat zit hier allemaal bij in?

Kijk onder het kopje ‘tarieven’.  Hier vind je een overzicht van de kosten voor de verschillende mogelijkheden.

Wanneer krijg ik bevestiging van mijn deelname?

Nadat je je hebt aangemeld voor een Instructieweek/weekend wordt je aanmelding verwerkt door één van onze medewerkers. Deze zal je een bevestiging sturen in welke voorkeursweek je bent ingedeeld. LET OP! Je deelname is pas officieel wanneer je de factuur hebt voldaan.

Ik moet die voorkeursweken opgeven, maar ik kan maar in één week. Wat moet ik invullen?

Wanneer er maar één week is waarin je kunt deelnemen aan onze Instructieweken, vul je voor alle drie de opties dezelfde week in.

Wanneer ik mijn factuur betaald heb, krijg ik dan bij annulering door jullie mijn geld terug?

Jazeker. Als wij als organisatie om wat voor reden dan ook je Instructieweek annuleren, bijvoorbeeld vanwege het coronavirus, krijg je je geld terug.

Kan ik mij opgeven met een vriend/vriendin?

Ja dit kan, vermeld onder aan het inschrijfformulier dat jullie graag samen geplaatst willen worden.

Moet ik een slaapzak, kussen, hoeslaken en handdoeken meenemen?

Ja, je zult zelf een slaapzak, kussen, hoeslaken en handdoeken moeten meenemen. In de appartementen zijn deze niet aanwezig. Wel is er per appartement een eigen sanitaire voorziening en keuken.

Ik wil graag spring- en dressuurles, komen deze allebei aan bod in een week?

In alle weken is het mogelijk om enkele lessen te kiezen of je dressuur- of springles wilt. Iedereen krijgt dus dressuurles en wanneer je wilt springen, krijg je daar ook een aantal keer de kans voor.

Ik wil eigenlijk niet springen, krijg ik dan wel evenveel les?

In alle weken is het mogelijk om alleen dressuurlessen te volgen mocht je niet willen springen. De springlessen zijn altijd je eigen keuze, dus je kunt altijd dressuur rijden in plaats van te springen.

Als ik geen eigen paard heb, kan ik dan wel de hele week hetzelfde paard van de Paard & Ruiter Instructieweken gebruiken?

Ja, dat kan. Op maandag overleggen we welk paard of welke pony er bij je past. Wanneer dat in de les goed gaat, kun je dit paard de hele week gebruiken.

Mijn paard mag niet op stro staan, kan hier iets voor geregeld worden?

Indien je paard/pony niet op stro kan staan, is vlas als bodembedekking mogelijk. Noteer dit onderaan het inschrijfformulier. Voor het gebruik van vlas worden extra kosten in rekening gebracht.

Mag mijn paard overdag naar buiten?

Buiten de lessen om kan er gebruik gemaakt worden van de paddocks. De paarden staan apart van elkaar in een paddock. Wanneer er paarden zijn die bij elkaar in kunnen staan, kan dit in overleg. Er zijn meerdere paddocks beschikbaar waar eventueel in gevoerd mag worden.

Kan mijn paard ook 24/7 buiten staan?

Paarden die liever 24/7 buiten staan hebben wij beperkt plek op de zand paddocks. Op de paddock is water aanwezig en mag er ruwvoer gevoerd worden.

Kan ik mijn trailer laten staan gedurende mijn instructieweek?

Ja dat kan zeker! Wij hebben een ruime parkeerplaats waar je tijdens je instructieweek/weekend je trailer kan laten staan! S ’nachts gaan de hekken rondom het terrein op slot.

Ik heb een speciaal dieet, kan hier rekening mee gehouden worden?

Er wordt rekening gehouden met dieetwensen, vermeld dit in het inschrijfformulier.