Interview Lisanne Veenje

Op bezoek bij... Lisanne veenje!

Lisanne Veenje is op het moment alleen actief in de dressuursport maar heeft voorheen veel verschillende springpaarden gereden en opgeleid. Lisanne geeft al meerdere jaren met veel plezier les tijdens de Instructieweken. Ook dit jaar zal Lisanne Veenje dit weer doen, maar wie is Lisanne Veenje? Lees snel verder om Lisanne beter te leren kennen!

Even voorstellen
Mijn naam is Lisanne Veenje en ik ben 26 jaar. Ik heb de opleiding Paardensport gevolgd waarbij ik tevens mijn instructeurs diploma heb behaald voor het M/Z springen & dressuur. Daarnaast ben ik officieel jurylid voor de klasse B/L dressuur. Ik heb voorheen meerdere springpaarden gereden en ben momenteel actief in de dressuursport tot en met Grand Prix dressuur.

Op het moment train ik paarden voor verschillende doeleinden zoals beleren, wedstrijdsport, ibop of voor keuringen. Ook rij ik de Friese paarden voor het KFPS bij de ABFP testen. Daarnaast ben ik actief als instructrice voor privé lessen.

Hoeveel paarden train je op het moment?
Ik train veel verschillende paarden. Op het moment hou ik mij bezig met het africhten en trainen van paarden en rij ik meerdere paarden, jong en oud op verschillende niveaus.

Wat vind je belangrijk tijdens een training?
Het paard moet zich via de juiste ontspanning zich aanspannen. De basis moet nooit vergeten worden zodat het paard de juiste spieren gebruikt.

Wat vind je belangrijk tijdens het lesgeven?
Elke les moet aangepast worden aan het juiste niveau voor paard en ruiter. Verder is het belangrijk om door ontspanning tot de juiste aanspanning te komen.

Hoe bereid je je voor op wedstrijden?
Ik vind het belangrijk dat alle te rijden onderdelen thuis goed bevestigd zijn zodat ik weet hoe ik de oefeningen moet rijden en dus ook met een zeker gevoel op wedstrijd ga. Zowel paard als ruiter moeten op niveau zijn en de juiste conditie hebben voordat je op wedstrijd gaat. Tevens is het erg belangrijk dat het paard zich happy voelt en dat hij voor jou wil werken.

Wat wil je graag nog bereiken in de paardensport?
Met mijn huidige paard Wirdmer internationaal starten in de Grand Prix dressuur.

Heb je nog tips voor iedereen die iets wil bereiken in de sport?
Je moet altijd een doel voor ogen houden en er alles aan willen doen om dit doel te bereiken. Blijf hierin realistisch in welke doelen haalbaar zijn voor jou en je paard en zorg voor de passende begeleiding hierbij.

Waarom zouden mensen mee moeten doen aan de Paard & Ruiter Instructieweken?
Omdat je tijdens de instructieweken dagelijkse begeleiding krijgt zodat je veel kunt leren en waar je thuis mee aan de slag kan. Het is niet alleen erg leerzaam maar ook nog eens gezellig!

Menu