Instructeurs

Instructeurs

Tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken geven er verschillende instructrices les. Onze gediplomeerde instructeurs leren je alles om je ruitertechnieken naar een hoger niveau te tillen! Maak kennis met ons team van instructeurs:

Ingrid Brak


Ingrid Brak is dressuuramazone en heeft haar eigen bedrijf gevestigd in Joure. Ingrid houdt zich voornamelijk bezig met het geven van lessen, trainen van paarden en het behandelen van paarden middels sportmassage en manuele lymfedrainage. Ingrid heeft meerdere paarden opgeleid tot de Z2 dressuur.

Elsemiek van Schaverbeke


Elsemiek van Schaverbeke is afgestudeerd aan de opleiding paardenhouderij van AOC de Groene Welle. Sinds 2014 heeft ze haar eigen bedrijf waar ze lessen verzorgd. Daarnaast geeft ze lessen op een aantal verenigingen en bij mensen aan huis. Ook is Elsemiek gediplomeerd bitfitter en heeft ze meerdere paarden opgeleid naar het Z2.

Myrte van Opzeeland


Myrte van Opzeeland is afgestudeerd aan de opleiding paardensport in Deurne en heeft het instructeursdiploma KNHS ORUN niveau 4 wedstrijdsport allround behaald. Ze rijdt een aantal paarden dressuurmatig en daarnaast is ze al bijna 20 jaar bezig met het geven van instructie. Met behulp van de horse simulator ‘Ties de Fries’ en haar ervaring als ruitervitaalcoach zorgt ze ervoor dat ruiters optimaal mee kunnen bewegen met hun paard en hulpen zonder ruis kunnen doorgeven.

Yorinca Tijsma


Yorinca Tijsma (1987) is al jaren werkzaam als docent paardenhouderij en paardensport, zowel bij PMO als praktijkdocent als op MBO 3&4. Yorinca heeft veel ervaring op het gebied van paardenhouderij, zowel nationaal als internationaal. Haar specialiteiten zijn paardenvoeding en het paard in beweging. Naast docent is zij ook ORUN 3 instructrice.

Sandra de Groot


Sandra de Groot, dressuuramazone en gediplomeerd ORUN 3 instructeur. Ze is dagelijk werkzaam in de paarden, van beleren tot uitbrengen in de sport en keuringsklaarmaken. Ze heeft meerdere paarden opgeleid t/m Z2 en ZZ-Zwaar niveau. Daarnaast geeft ze veel dressuurlessen, waaronder ook de lessen bij de Paard en Ruiter Instructieweken.

Sophie Postma


Sophie Postma is internationaal eventing amazone en heeft de ORUN  niveau 3 succesvol afgerond. Wekelijks geeft zij meerdere lessen bij verschillende stallen. Daarnaast traint zij paarden voor klanten en brengt haar eigen paard op internationaal niveau uit.

Dominique Veenstra


Dominique Veenstra is Grand Prix amazone.  Dominique heeft meerdere (trainings) paarden, jonge paarden en fokmerries daarnaast geeft ze les aan verschillende combinaties van elk niveau.

Menno Waninge


Menno Waninge is geboren in een paardenbedrijf, met inmiddels ongeveer 40 paarden, de liefde voor de paardensport is er met de paplepel ingegoten! Na drie jaar als ruiter te hebben gewerkt in Duitsland op de stal van Paul Schockemohle is Menno enige tijd geleden weer in Nederland neergestreken en zet hier nu zelf voet aan de grond als springruiter en instructeur.

Martin Sterk


Martin Sterk is een springruiter die al op jonge leeftijd zijn eigen trainings- en africhtingstal heeft gestart. Op Sterk Sporthorses houden Martin en zijn team zich bezig met het zadelmak maken en trainen van jonge springpaarden naar het hoogste niveau.

Agnes van Rijswijk


Agnes van Rijswijk is met haar bedrijf Winrij Dressage gevestigd in Eesveen. Ze houdt zich dagelijks bezig met het lesgeven van zowel recreatieruiters tot aan ZZ-dressuurruiters, het opleiden van paarden en met het trainen van ruiters naast het paard. Als instructeur, ruiter/trainer en ruitervitaal- en mental coach is Agnes gefocust op het totaalplaatje van zowel paard, als ruiter.

Melody Mellema


Melody heeft sinds afgelopen zomer een eigen bedrijf, Stal Ruimzicht (stal Ruimzicht) Naast haar HBO-studie 'Hippische bedrijfskunde' houd ze zich op stal Ruimzicht bezig met het geven van lessen, training en de handel in dressuur- en springpaarden. Momenteel ligt Melody haar grootste focus op het geven van lessen, waarbij plezier en een juiste training van het paard centraal staan.