Paard & Ruiter Instructieweken

Instructieweken

Wil jij je ruitertechnieken naar een hoger niveau tillen? Geef je dan op voor de Paard & Ruiter Instructieweken!

Aanvang
De instructieweken starten op maandagmorgen en eindigen op vrijdagmiddag. Op maandagmorgen staat ons enthousiaste team klaar om jou en je paard te verwelkomen. Je krijgt een mooie ruime box voor je paard toegewezen en kunt rustig al je spullen uitpakken. Vervolgens kun je met iedereen kennis maken en wordt de kamerindeling bekend gemaakt.

Groepsindeling
Na een heerlijke lunch begint het eerste middagprogramma met instructie. Onze ervaren instructeurs zullen dan kennis met je maken en de groep indelen. De instructie zal in kleine groepen (max. 3 personen) van hetzelfde niveau worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Door de kleine groepen en de individuele aandacht zul je in deze week super veel leren! Tijdens de instructieweek volg je samen met deze groep dagelijks intensieve trainingen. Op basis van de door jou aangegeven interesses kun je zowel dressuur-, spring en crossinstructie volgen. In een trainingsweek krijg je minimaal zes keer instructie en maak je twee buitenritten.

Wil je meer weten over onze instructrices? Klik dan hier!

Oefenwedstrijd
Als afsluiting van de week bieden we je de mogelijkheid om op vrijdag een oefenwedstrijd te rijden! Leg je vorderingen vast en laat zien wat je de afgelopen week geleerd hebt. Je rijdt een dressuurproef of springparcours naar keuze terwijl je gefilmd wordt. De proef of het parcours wordt beoordeeld door één van de instructeurs van wie je die week les hebt gehad en ingesproken met live commentaar en tips. Het is geen officiële wedstrijd, je hoeft daarom ook niet perse wedstrijdkleding te dragen en er vallen helaas geen prijzen te winnen, iedereen is even goed!

20190430 Instuctieweek 18 5053
20190502 Instructieweek 5875
20190829 Instructieweek 35 2686
20190829 Instructieweek 35 3112
20190816 Instructieweek 33 0942
20190712 Instructieweek 28 7443 (1)
20190725 Instructieweek 30 8347
20190704 Instructieweek 27 6871

Workshops
Wat deze instructieweken uniek maakt is het actieve en informatieve programma. In elke week zorgen we voor een interessante en leerzame workshop of lezing. Deze bevatten thema's die zorgen dat je nog meer kennis krijgt over je paard zodat je hem nog beter kunt trainen en verzorgen.

Daarnaast zullen er ook nog andere actieve workshops gegeven worden. Denk aan Natural Horsemanship, ruiterfit, trainen aan de hand en trainen met een hartslag meter. Een gevuld en divers programma dat wij afstemmen op het niveau van de deelnemers. Geen nood voor ruiters die al eerder zijn geweest, ook dit jaar zorgen we voor gloednieuwe workshops met verfrissende informatie! Bekijk hier het programma van 2021.

Buitenritten
Tijdens de instructieweek is er ook veel ruimte voor ontspanning en plezier. Zo gaan we in meerdere groepjes (of zelfstandig) op buitenrit, kun je heerlijk uitstappen in het bos en hebben ruiters crosstraining* door de prachtige bossen in het mooie natuur- en bosgebied De Eese. Krijg je niet genoeg van deze mooie omgeving? In overleg is het mogelijk om meerdere buitenritten te maken.

*Deelname aan de crosstraining is alleen voor deelnemers met een eigen paard of pony.

Shoppen bij Epplejeck Horse & Rider Superstore Drachten
Ook gaan we tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken shoppen bij Epplejeck in Drachten. Naast het filiaal in Drachten, is ook het tentenkamp geopend, waar je allerlei paarden en ruiterspullen kunt kopen met flinke kortingen! Daarnaast ontvangt iedere deelnemer die zich opgeeft voor een Paard & Ruiter Instructieweek een goodiebag en kadobon! En voor ruiters die eerder hebben meegedaan is er een speciale verassing. www.ej.nl

Menu