Paard & Ruiter Instructieweken

Instructieweken

Wil jij je ruitertechnieken naar een hoger niveau tillen? Geef je dan op voor de Paard & Ruiter Instructieweken! De Paard & Ruiter Instructieweken zijn voor alle ruiters van 12 tot en met 88 jaar ūüėČ en geschikt voor alle niveaus, in alle disciplines.

Aanvang
De instructieweken starten op maandagmorgen en eindigen op vrijdagmiddag. Op maandagmorgen staat ons enthousiaste team klaar om jou en je paard te verwelkomen. Je krijgt een mooie ruime box voor je paard toegewezen en kunt rustig al je spullen uitpakken. Vervolgens kun je met iedereen kennis maken en wordt de kamerindeling bekend gemaakt.

Groepsindeling
Na een heerlijke lunch begint het eerste middagprogramma met instructie. Onze ervaren instructeurs zullen dan kennis met je maken en de groep indelen. De instructie zal in kleine groepen (max. 3 personen) van hetzelfde niveau worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Door de kleine groepen en de individuele aandacht zul je in deze week super veel leren! Tijdens de instructieweek volg je samen met deze groep dagelijks intensieve trainingen. Op basis van de door jou aangegeven interesses kun je zowel dressuur-, spring en crossinstructie volgen. In een trainingsweek krijg je minimaal 8 keer instructie en maak je twee buitenritten.

Wil je meer weten over onze instructrices? Klik dan hier!

Oefenwedstrijd
Als afsluiting van de week bieden we je de mogelijkheid om op vrijdag een oefenwedstrijd¬†te rijden! Leg je vorderingen vast en laat zien wat je de afgelopen week geleerd hebt. Je rijdt een dressuurproef of springparcours naar keuze terwijl je gefilmd¬†wordt. De proef of het parcours wordt beoordeeld door √©√©n van de instructeurs van wie je die week les hebt gehad en ingesproken met live commentaar en tips. Het is geen offici√ęle wedstrijd, je hoeft daarom ook niet perse wedstrijdkleding te dragen en er vallen helaas geen prijzen te winnen, iedereen is even goed!

Workshops
Wat deze instructieweken uniek maakt is het actieve en informatieve programma. In elke week zorgen we voor een interessante en leerzame workshop of lezing. Deze bevatten thema's die zorgen dat je nog meer kennis krijgt over je paard zodat je hem nog beter kunt trainen en verzorgen.

Daarnaast zullen er ook nog andere actieve workshops gegeven worden. Denk aan westernlessen, Natural Horsemanship, ruiterfit, trainen aan de hand en trainen met een hartslag meter. Een gevuld en divers programma dat wij afstemmen op het niveau van de deelnemers. Geen nood voor ruiters die al eerder zijn geweest, ook dit jaar zorgen we voor gloednieuwe workshops met verfrissende informatie!

Buitenritten
Tijdens de instructieweek is er ook veel ruimte voor ontspanning en plezier. Zo gaan we met de hele groep op twee buitenritten, stappen we uit in het bos en hebben ruiters crosstraining door de prachtige bossen in het mooie natuur- en bosgebied De Eese. Krijg je niet genoeg van deze mooie omgeving? In overleg is het mogelijk om meerdere buitenritten te maken.

Shoppen bij Epplejeck Horse & Rider Superstore Drachten
Ook gaan we tijdens de Paard & Ruiter Instructieweken shoppen bij Epplejeck in Drachten. Naast het filiaal in Drachten, is ook het tentenkamp geopend, waar je allerlei paarden en ruiterspullen kunt kopen met flinke kortingen! Daarnaast ontvangt iedere deelnemer die zich opgeeft voor een Paard & Ruiter Instructieweek een goodiebag en kadobon! En voor ruiters die eerder hebben meegedaan is er een speciale verassing. www.ej.nl

Menu